Ne sajnálkozz, inkább cselekedj!

Állatvédő lettem?!!

Állatvédő lettem?!!

HALLOWEEN- Az állatvédők rémálma

2016. október 12. - GikaÁllatvédő

halloween.jpg

„A Halloween eredete egészen a római időkre nyúlik vissza. A kelták egyik legszentebb ünnepe a Samhain volt, amit Napisten tiszteletére rendeztek és amelyik egyben az újév, valamit a sötét és hideg évszak kezdetét is jelentette. A kelta hit szerint az újév előestéjén, vagyis október 31-án a Napisten a halál és sötétség fogságába került, a halottak lelkei pedig ezen az éjjel vándoroltak a holtak birodalmába. A druidák szent helyeiken gyülekezve áldozatokat mutattak be az isteneknek, és különféle szertartásokkal próbálták távol tartani a szellemeket, megkönnyítve vándorlásukat.”

Napjainkban – hazánkban is előfordul – hogy Mindenszentek (és Halloween) tájékán sátánista szeánszok is zajlanak, ahol szörnyű kínzások áldozatai lehetnek elsősorban a fekete vagy fehér cicák, de akár kutyák is.
A macskaáldozat azért gyakoribb, mert különleges képességeiket, misztikus viselkedésüket sátáni eredetűnek feltételezik.
A fekete macska az ókori Egyiptom kultusza szerint az alvilág kapujának őrzője volt, manapság pedig a sátánisták kedvelt jelképe. Áldozásuk több okból történhet: például ha „csak” a vérüket folyatják ki, akkor azzal „szentesítenek” valamit, ha pedig meg is isszák, akkor a macska kilenc élete a halhatatlanságot jelképezi számukra.
A keresztény világnak is szereplője a macska, bár a Bibliában nem szerepel. Viszont a keresztény néphagyomány szerint az újszülött Jézust egy macska tartotta melegen a jászolban., míg egy másik történet szerint macska pusztította el azt a mérgeskígyót, amit a Sátán küldött, hogy végezzen Jézussal.

Sok hazai állatvédő szervezet és menhely is tapasztalta már, hogy Halloween környékén a szokottnál többen keresnek cicákat, elsősorban fekete vagy fehér színűeket, kölyköket vagy nagytestűeket. Emiatt íratlan szabály, hogy Halloween környékén nem adnak örökbe macskákat, sőt teljes örökbeadási stop van. Aki tényleg örökbe szeretne fogadni állatot, annak már nem ezen az 1-2 héten fog múlni.

Ez viszont azt eredményezi, hogy más módszerekkel is megpróbálnak áldozathoz jutni az állatkínzók, például ellopják az állatokat, vagy összeszedik a kóborlókat.

Kérünk mindenkit, hogy ebben az időszakban a szokásosnál is jobban figyeljen az állataira!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://allatvedolettem.blog.hu/api/trackback/id/tr1511799497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása