Ne sajnálkozz, inkább cselekedj!

Állatvédő lettem?!!

Állatvédő lettem?!!

Weiss, a lőtéri bőröndös árva

Történetek a múltból 1.

2015. december 05. - GikaÁllatvédő

2014.11.15. Bejelentés érkezett, hogy a lőtérnél 2 hete két kölyökkutya retteg. A bejelentő - más környéklakókkal együtt - etették őket, de a bizalmukba nem tudtak férkőzni. Mire kiértünk, addigra az egyik kölyök eltűnt.

Sötétben és hidegben érkeztünk a bozóttal benőtt erdősávhoz, lehetetlen küldetésnek tűnt akkor megtalálni a kis fehéret. Kerestük, hallottuk, de nem láttuk. . Találtunk egy zöld műbőr táskát, ami a szerencsétlen egyetlen menedéke volt, az ő lakása. Mellette némi étel. Legalább nem éhezik.

Mivel esélyünk sem volt akkor este befogni, másnap visszamentünk. Hatalmas terület, vadregényes környezet. Több, mint 1 órán át vártunk és figyeltük a mozgását. A bejelentők ügyes segítségével végül bódításos módszerrel sikerült megfogni az elvadult kiskutyát. Morgott, rettegett. Azonnal a kórházba szállítottuk. Mondhatni a szokásos: bolhák, férgek, kullancsok a kicsi testben. A Weiss ( Fehér) nevet kapta.

Weiss sokáig nem értette mi történik vele, napokba telt, mire úgy döntött felhagy a morgással és beilleszkedik a kutyatársai közé az új szállásán. Idővel gyönyörű, hófehér kutyává cseperedett, és gazdikat is talált. Ő megmenekült. A testvéréről később sem kaptunk hírt.

weiss.jpg

Magyarországon statisztikák szerint közel 1 millió kóbor állat van. Egymás után születnek a felesleges szaporulatok. Miért? Állatot tartani felelősség. Igen, költségekkel jár. Nem is kevéssel. Nemcsak etetni kell. Nem győzzük hangsúlyozni az ivartalanítás fontosságát. Az ivartalanítással nem csak a saját kutyád életét hosszabbítod meg és teszed könnyebbé, hanem megmented sok-sok ártatlan, nemkívántként világra jövő állat életét is.

Óriási tévhit, hogy a szuka kutyáknak legalább egyszer szülni kell, vagy az, hogy a kanokat nem kell ivartalanítani. Ha ezt bármilyen formában támogatod, a szaporítást támogatod . Ha a szaporítást támogatod, könnyen bűnrészessé válhatsz állatkínzásban.

Gondoltad volna?
Az Állatvédelmi Törvény szerint: állatkínzás: az állat szükségtelen, fájdalmat okozó bántalmazása, vagy olyan hatást eredményező beavatkozás, bánásmód, valamint szükségleteinek olyan mértékű korlátozása, amely tartós félelmet vagy egészségkárosodást okozhat, továbbá az öröklődő betegségben szenvedő - nem kísérleti célra szánt - állategyed tenyésztése, szaporítása

Légy felelős állattartó és ivartalaníts! Ne kelljen állatoknak az utcára kerülnie ... mert sajnos nem mindig jön segítség.... vagy ha jön is, már későn.

Weiss története: PCAS Állatmentés: Weiss befogása

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allatvedolettem.blog.hu/api/trackback/id/tr138141456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása