Ne sajnálkozz, inkább cselekedj!

Állatvédő lettem?!!

Állatvédő lettem?!!

Ne ajándékozz állatot!!!

Az ő élete nem játék...

2015. december 18. - GikaÁllatvédő

 

ne_ajandekozz.jpg

Ne ajándékozz állatot se Karácsonyra, se Húsvétra, se születésnapra, se névnapra, se szerelemből....SOHA!!!

Miért? Azért, mert családtagot nem szokás ajándékba se adni, se kapni, ugye? Márpedig az állat - normális esetben - családtag. Egy érző lény, akinek AZ ÉLETE NEM JÁTÉK!

Állatot tartani hatalmas felelősség. Felelősséget ajándékozni pedig.....

"De olyan cukiiiii!!" .... Igen az. "A gyerek örülne neki" Igen, 1 hétig. 

De vegyük ennél komolyabban! Egy kisállat érkezése előtt rengeteg átgondolni való dolog van: Tudom biztosítani a megfelelő körülményeket? Tudok vele eleget foglalkozni? Milyen állat való nekem? Tudom vállalni a következő 10-15 évre, hogy felelős gazdája leszek? A családtagjaim is szeretnék? Ki tudom fizetni az orvosi költségeket?  Nem baj, hogy szétrágja a cipőmet? Nem baj, ha bepisil? Szívesen fogok vele sétálni hóban, fagyban, esőben is? Le tudok mondani miatta az eddigi életemről? Egyáltalán  méltó vagyok arra, hogy a barátja legyek egy ilyen csodálatos teremtménynek?..és még sorolhatnánk. Lehet, hogy Te ezeknek megfelelsz, de biztos vagy benne, hogy az a személy is, akinek ajándékozol? Ezt mindenki csak maga döntheti el. Ne ajándékozz felelősséget!!!

Ja, hogy a gyereknek lesz játék??!! NEM! EGY ÁLLAT ÉLETE NEM JÁTÉK! Manapság nagyon szuper játékállatokat lehet venni, pisil, eszik, sétál, ugat, nyávog... amit csak szeretnél. Azzal játszhat a gyerek, az garantáltan nem fog odakapni akkor sem, ha húzza-nyúzza... és ha megunja, oda lehet adni valakinek, vagy mehet a kukába. Mert egy játék nem érez, de egy állat igen.

Gondolkodj! Ha van benned egy cseppnyi jóérzés,  ha összeszorul a szíved, amikor árva állatokat látsz, ha egy kicsit bele tudsz érezni abba, hogy milyen az, amikor eldobnak, akkor ne ajándékozz állatot! Az ajándékba adott állatok nagy része az ünnepek után menhelyen, gyepmesteri telepen vagy az utcán végzi, ahol nagy valószínűséggel a halál vár rá.  A menhelyek már így is tele vannak, több, mint 1 millió állat kóborol Magyarországon. Ha örömet akarsz okozni, okozz az állatoknak is! Fogadj örökbe! De ne az ünnep alkalmával, és ne azért, hogy másra hárítsd a felelősséget, hanem azért, mert Te akarsz és tudsz felelős állattartó lenni!

Boldog Karácsonyt!

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allatvedolettem.blog.hu/api/trackback/id/tr108182212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása