Ne sajnálkozz, inkább cselekedj!

Állatvédő lettem?!!

Állatvédő lettem?!!

Fortuna, a gerincenlőtt anyuka

Történetek a múltból 2.

2015. december 05. - GikaÁllatvédő

2015.02.13.

Debrecenben a Pulisok (Puli Állatvédő Egyesület) várnak minket egy lelőtt kutyával. Elképzelni se tudtam, hogy ez mit jelent. Bárcsak sose kellett volna ilyet látnom!

Előzetesen annyit tudtunk, hogy van egy anyakutya, akit egy építési területen találtak és nem tud mozogni. Kórházba került Debrecenben, ahol megállapította a röntgen és a gerincfestés, hogy combon és gerincen lőtték. . Nemrég fialhatott, de a kölykei nincsenek meg.

Amikor odaértünk a megbeszélt helyre, szinte kővé váltam. Soha előtte nem láttam ilyen könyörgő barna szemeket... mintha üvöltötték volna : "Segítsetek rajtam!". Érezni lehetett a bűzt, ami a szerencsétlenből áradt, a hüvelye váladékolt, a hátsó lábai nem mozogtak. Átvettük és kórházba vittük, ahol kiderült, hogy a lövések olyan helyen találták el, hogy valószínűleg többé nem fog tudni a hátsó lábaira állni,  nem tud egyedül vizeletet üríteni, a székletürítést pedig nem tudja kontrollálni. Ha ez még mindig nem lenne elég, az ultrahang azt is kimutatta, hogy a méhe tele van cisztával és gennyes méhgyulladása is van.

Mennyi szörnyűséget kellett megtapasztalnia ennek a kb.7-8 éves édes kislánynak.  Gondoljatok bele! Ti mit éreznétek a helyében? Mit éreznétek, ha elvennék a gyerekeiteket, lelőnének és otthagynának meghalni? Mert akik tették, ezt akarták, hogy meghaljon. De annyi könyörületesség már nem volt bennük, hogy ha már lelövik, úgy lőjék, hogy ne szenvedjen többet. Nem csak a halálát akarták, hanem azt is, hogy szenvedjen.

Szerencsés, hogy nem halt meg és időben jött a segítség. És bár nagy valószínűséggel soha nem fog tudni járni, felgyógyult testi és lelki betegségeiből, és  jelenleg boldogan él. Boldog, mert él. A Fortuna nevet kapta.

fortuna.jpg

PCAS Állatmentés: Fortuna - Gerincen lőtt kutya - az emberi aljasság újabb áldozata

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allatvedolettem.blog.hu/api/trackback/id/tr738141428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása